У 2010 році світова економіка втратила 107 млрд дол через магазинні крадіжки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2010 році світова економіка втратила 107 млрд дол через магазинні крадіжки

Кримінал
252
За даними дослідження Global Retail Theft Barometer британського Центру досліджень торгівлі (CRR), в нинішньому році зменшився збиток світової роздрібної торгівлі від магазинних крадіжок на 5,6% і склав $107,3 млрд.
Як повідомляється, CRR складає свій звіт на основі опитування представників торговельних компаній у 42 країнах світу. Як передають ВВС News, в 2010 році було опитано 1103 ритейлера, у тому числі вперше - з Росії.
Так, стало відомо, що найчастіше крадуть товари відомих марок, зокрема, мобільні телефони, дрібну електроніку, косметику і парфумерію, дитячий одяг.
Крім того, відвідувачі магазинів крадуть дорогі продукти харчування, наприклад, свіже м'ясо, каву і деякі сорти сиру.
Між тим, серед країн, які зазнали найбільших втрат від крадіжок, названі Індія, Марокко та Бразилія.
Зокрема в Індії збиток роздрібної торгівлі від крадіжки в магазинах складає 2,7% від загального обігу.
Крім цього, стало відомо, що найменшого збитку від крадіжок завдано економікам Австрії, Гонконгу і Тайваню. Так, в Австрії збиток роздріба через крадіжки складає менше відсотка від обігу.
В свою чергу, в Росії показник крадіжок склав 1,6% і в абсолютних цифрах, за даними фахівців CRR, приблизно складає три мільярди доларів, в той час, як в США втрати досягли $39 млрд.
Крім того, британський Центр досліджень торгівлі повідомляє, що в нинішньому році витрати торговельних мереж на забезпечення безпеки зросли в порівнянні з 2009 роком на 9,7% до $26,8 млрд.
Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ізраїльські учені з Університету Бен-Гуріона дійшли висновку, що світ найближчим часом може захлеснути хвиля злочинів що класифікуються як крадіжка особи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас