Президент ФРН висловився за полегшення візового режиму для підприємців Туреччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент ФРН висловився за полегшення візового режиму для підприємців Туреччини

129
Під час зустрічі президентів Туреччини і ФРН розглядалося питання про полегшення візового режиму для турецьких підприємців. Крім того, Анкара закликає Берлін підтримати її прагнення, вступу до ЄС.
Президент Туреччині Абдулла Гюль за результатами зустрічі з його німецьким колегою Крістіаном Вульфом зажадав прискорення переговорного процесу про вступ своєї країни до ЄС, повідомляє агентство dpa. Гюль і президент ФРН Крістіан Вульф в середу, 20 жовтня, в рамках німецько-турецкого економічного форуму, який відбувався у турецькому місті Кайсері, висловилися за полегшення візового режиму для підприємців із Туреччини. За словами президента ФРН, Берлін має намір провести інтенсивну перевірку того, які існують можливості полегшити візовий режим для турецьких бізнесменів.
Між тим Гюль зажадав від Євросоюзу дотримуватись домовленості, досягнутою під час переговорного процесу про вступ Туреччини до ЄС, який ведеться вже з 2005 року. Нагадаємо, що Анкара прагне повноправного членства у Євросоюзі. Німеччина ж наполягає на тому, що результат переговорів про вступ Туреччини до ЄС доки залишається відкритим. В середу Абдулла Гюль вказав, що "сильна Туреччина служитиме стабілізуючим чинником як для самого Євросоюзу, так і для всього регіону".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас