Один із покупців акцій "Київміськбуду" оскаржить рішення суду про його включення до списку об'єктів приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один із покупців акцій "Київміськбуду" оскаржить рішення суду про його включення до списку об'єктів приватизації

Казна та Політика
188
Кіпрська компанія Satilina Limited, котра володіє близько 10% акцій АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ) подала касацію на рішення апеляційного Господарського суду Києва про відміну рішення Київради 2007 року про внесення "Київміськбуду" до списку підприємств, що підлягають приватизації, повідомив представник кіпрської компанії Віталій Махинчук.
"Сьогодні подали касацію на рішення апеляційного суду Києва від імені акціонера Satilina Limited", - повідомив він.
В той же час В.Махинчук додав, що компанії Satilina Limited, Atima Limited і компанія Intrapolia Limited (все - Кіпр), чиї інтереси він представляє, будуть оскаржувати сьогоднішнє рішення Господарського суду Києва про визнання 80% акцій "Київміськбуду" за територіальною общиною Києва.
Як повідомлялося, Київський апеляційний господарський суд 14 жовтня відмінив рішення Київради, яким у 2007 році була дозволена приватизація АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд". Таким чином, пакет акцій територіальної общини Києва у статутному капіталі АТ ХК "Київміськбуд" вилучений з Програми приватизації і повернений до переліку об'єктів, які не підлягають приватизації", - говориться у прес-релізі.
ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуду" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств та інших активів.
Після змін у керівництві Києва влітку 2010 року стало відомо про продаж містом в 2009 році своїх часток у холдингових компаніях "Київміськбуд" (80%), "Київводоканал" (25,464%), "Київгаз" (28,46%) і "Київхімволокно" (51%). Всі операції були здійснені за схожою схемою: на аукціонах через Українську універсальну товарну біржу (УУТБ), де покупцем виступила ФК "Новий регіон". Вже відомо, що у випадку з "Київміськбудом" і "Київгазом" торговець потім перепродав ці акції офшорним компаніям.
Генпрокуратура порушила кримінальні справи і оскаржила в господарському суді операції з продажу комунальних пакетів акцій. У свою чергу ДКЦПФР початку перевірки ФК "Новий регіон", а також реєстраторів, що брали участь в операціях, в результаті яких було встановлено відсутність торговця за адресою реєстрації, а також відсутність його звітності.
Зараз місто зберігає оперативний контроль за "Київміськбудом".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас