Світ може зіткнутися зі зростанням протекціонізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світ може зіткнутися зі зростанням протекціонізму

Казна та Політика
474
Керівник Банку Англії Мервін Кінг заявив, що уряди провідних країн повинні домовитися про проведення погодженої політики для відновлення рівноваги в світовій економіці, інакше світ зіткнеться із зростанням протекціонізму, який може призвести до колапсу подібно до депресії 1930-х років.
Кінг виступив на зустрічі ділових людей в місті Мідлендс напередодні майбутньої зустрічі в Південній Кореї міністрів фінансів і глав центральних банків з групи 20 провідних економік планети. Кінг заявив, що спори між провідними економіками про проведення валютної політики - відомі як "валютні війни" - це гострі симптоми глибокої розбіжності з приводу фундаментальних змін, необхідних для відновлення рівноваги в світовій економіці.
Більшість політиків визнає, що збереження сильного зростання попиту на внутрішньому ринку і великий торгівельний дефіцит в таких країнах, як США і Великобританія, відображають повільно зростаючий внутрішній попит і високе позитивне сальдо торгівельного балансу в таких країнах, як Німеччина і Китай, що свого часу призвело до початку фінансової кризи і подальшої рецесії.
Крім того, вони в цілому згодні, що країнам з великими ресурсами необхідно підвищити внутрішній попит, аби компенсувати сповільнення зростання попиту в країнах з великим дефіцитом торгівельного балансу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас