ФРН купила дані про податкових ухильників із швейцарського банку Julius Baer — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРН купила дані про податкових ухильників із швейцарського банку Julius Baer

Казна та Політика
288
Фіскальні органи Мюнстера купили у анонімного продавця диск з даними на німецьких клієнтів швейцарського банку Julius Baer, серед яких імовірно є податкові ухильники, повідомляє телерадіокомпанія WDR. У самому банку тим часом зазначили, що нічого не знають про операцію, і від подальших коментарів відмовилися.
За даними WDR, на диску міститься інформація про 200 громадян ФРН. Він був придбаний ще в середині цього року, проте відомо про це стало лише зараз. Прокуратура проводить розслідування за фактом можливої несплати податків, але жодних звинувачень доки нікому висунуто не було.
Сума, сплачена за диск, не розголошується. Тим часом стало відомо, що анонімний продавець не узяв грошей, а як одержувача вказав рахунок зарубіжного добродійного фонду, який займається наданням допомоги жертвам землетрусу на Гаїті. Представники фонду були настільки здивовані несподіваним внеском, що хотіли повернути гроші назад.
Це вже не перший диск з даними на німецьких податкових ухильників, які німецькі фіскальні органи придбали у анонімних продавців. На початку 2010 року уряд ФРН сплатив 2,5 мільйона євро за диск з даними про неплатників, що зберігають заощадження в іншому швейцарському банку Credit Suisse. У червні Нижня Саксонія купила ще один диск, який містить близько 20 тисяч файлів, серед яких фігурують імена вкладників, їх адреси, стан банківських рахунків, а також внутрішньобанківська інформація.
Дії німецького уряду призвели до загострення німецько-швейцарских відносин. Швейцарія заявила, що ФРН порушує закон, купуючи крадене. Проте, в березні між Німеччиною і Швейцарією був укладений договір про переслідування німецьких податкових ухильників, який передбачає обмін інформацією. Крім того, Швейцарія зобов'язалася внести зміни до свого законодавства з метою полегшити переслідування неплатників податків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас