Україна вже 5 років планує створення редакції "EuroNews" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вже 5 років планує створення редакції "EuroNews"

Казна та Політика
225
Кабінет Міністрів визначив порядок використання в 2010 році коштів Стабілізаційного фонду держбюджету для виплати заборгованості Національної телекомпанії перед акціонерним товариством з обмеженою відповідальністю "EuroNews". На оплату членських внесків за 2008 і 2009 роки заплановано виділити 3 мільйони 628 тисяч гривень. Про це говориться в постанові Кабміну №945 від 12 жовтня.
Порядок передбачає механізм використання в 2010 році коштів Стабфонду для погашення заборгованості перед "EuroNews" із оплати щорічних членських внесків відповідно до узятих Національною телекомпанією зобов'язань за договором від 8 вересня 2005 року. На погашення заборгованості за 2008 рік буде виділено 2 мільйони 230 тисяч гривень, за 2009 рік - 1 мільйон 387 тисяч гривень. Ще 11,2 тисяч гривень передбачено для оплати комісії банку.
За постановою Кабміну, головним розпорядником бюджетних коштів виступає Держкомтелерадіо, розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня - Національна телекомпанія.
Нагадаємо, в 2005 році Національна телекомпанія України підписала договір про придбання 1% акцій акціонерного товариства з обмеженою відповідальністю "EuroNews". З цього ж часу ведуться розмови про створення телеканалу цілодобових новин українською мовою. У листопаді минулого року Національна телекомпанія України почала трансляцію щоденних п'ятнадцятихвилинних випусків новин "EuroNews" українською мовою (один раз на день). У проекті Закону про Концепцію державної інформаційної політики, запропонованої на розгляд парламенту Кабміном, створення і забезпечення функціонування української редакції телеканалу "EuroNеws" названо серед основних шляхів реалізації державної інформаційної політики.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас