ЄБРР запропонував співфінансувати приватизацію "Укртелекому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР запропонував співфінансувати приватизацію "Укртелекому"

Казна та Політика
343
Європейський банк реконструкції і розвитку готовий взяти участь в співфінансуванні приватизації 92,79% акцій ВАТ "Укртелеком". Про це повідомив перший віце-президент ЄБРР Варел Фрімен.
"Ми можемо допомогти потенційним покупцям ("Укртелекому" - ред.) профінансувати приватизацію і взяти участь в пайовому фінансуванні в консорціумі, який переможе", - сказав він.
Перший віце-президент ЄБРР зазначив, що банк готовий працювати зі всіма учасниками приватизації і не віддає переваги якомусь із них.
"Загалом і в цілому я можу заявити, що ми готові обговорювати і пропонувати нашу допомогу, але ми не погодимося на якісь ексклюзивні умови до того, як буде обраний переможець", - додав він.
В той же час Фрімен підкреслив, що ЄБРР візьме участь в співфінансуванні приватизації "Укртелекому" лише за умови її проведення на відкритій і конкурентній основі.
"Все це можливо за умови, що цей бізнес знаходиться у сфері наших інтересів і що процес приватизації буде справедливим, відкритим і проведений на конкурентній основі. І, звичайно, за умови, що переможець в нас матиме потребу", - підсумував перший віце-президент ЄБРР.
Нагадаємо, Фонд держмайна 13 жовтня оголосив конкурс з продажу на аукціоні тих, що належать державі 92,79% акцій ВАТ "Укртелеком". Конкурс відбудеться 28 грудня, стартова ціна пакету складе 10,5 млрд. грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас