Експерт: Корпоративна звітність штовхає світові фондові індекси вгору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Корпоративна звітність штовхає світові фондові індекси вгору

Фондовий ринок
234
Корпоративна звітність за третій квартал 2010 року підштовхує світові фондові індекси вгору.
Про це йдеться в аналітичному огляді компанії Astrum Investment Management.
Як повідомляють аналітики, минулий тиждень на американському ринку завершився зростанням основних фондових індексів. За підсумками тижня DJIA додав 0,5% і досяг 11 062 пунктів, а широкий індекс S&P 500 зріс на 0,9% до 1 176 пунктів. Основними драйверами зростання виступають корпоративні звіти.
Як і за результатами першого півріччя, найбільші корпорації США завершили 9 місяців 2010 року впевненим поліпшенням фінансових результатів. Минулого тижня краще за чекання аналітиків виявилися звіти таких знакових компаній, як Google, JP Morgan, AMD. Результати Google за третій квартал перевищили чекання учасників ринку на 14,5%, показавши зростання прибутку до 7,64 долара на акцію.
Компанія AMD, основним бізнесом якої є випуск процесорів, зафіксувала прибуток на акцію у розмірі 0,15 долара. Цей результат перевищив чекання ринкових гравців на значні 150%. Прибуток JP Morgan перевищив чекання аналітиків на 14,3%.
Аналітики підкреслюють, що при цьому макроекономічна статистика залишається неоднозначною. Ринок праці не дає однозначних сигналів про напрям зміни ситуації з безробіттям. Первинні заявки на допомогу з безробіття станом на 9 жовтня несподівано зросли до 462 тис., що виявилося на 17 тис. вище за чекання. В той же час значення показника за попередній тиждень було переглянуте у бік підвищення на 4 тис. до 449 тис.
Торгівельний дефіцит США в серпні перевищив чекання учасників ринку, розширившись до 46,3 млрд. доларів за рахунок підвищеного попиту на імпортні автомобілі і промислове обладнання. Незважаючи на формально негативний характер даної новини, зростання імпорту є позитивним сигналом, що демонструє зростання споживання в економіці США. В той же час, індекс споживчих настроїв продовжує знижуватися другий місяць поспіль, опосередковано підтверджуючи, що ситуація на ринку праці все ще далека від хорошої.
За словами аналітиків, на цьому фоні учасники ринку продовжують чекати активізації програм підтримки американської економіки з боку Федеральної резервної системи США. Засідання, на якому може бути прийняте таке рішення, відбудеться 3 листопада. Якщо ФРС почекає з таким рішенням, не виключена корекція на ринку акцій на тлі невиправданих чекань.
Як відзначають аналітики, в останні дні низхідний тиск на ринки чинив банківський сектор. Новим проявом проблем став перехід права власності на заставну нерухомість до банків. Найбільші банки припинили продаж заставного майна для проведення ретельних перевірок.
Побоювання банків викликані зростанням числа вилучень заставних будинків (у вересні їх кількість перевищила 100 тис. за місяць). Посилилося підозріння, що працівники банків, підписуючи відповідні документи, не вникали в їх суть. Таким чином, частина вилученого і вже проданого майна могла бути відчужена з порушенням юридичних норм, що може призвести до тривалих судових розглядів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас