АМКУ оштрафував охоронні компанії на 135 тис. грн за антиконкурентні дії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував охоронні компанії на 135 тис. грн за антиконкурентні дії

256
Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ "Зодіак", ТОВ "Феміду", ПП "Пантера" і ПП "Альянс-сек'юріті" в цілому на 135 тис. грн. за антиконкурентні погоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів. Про це повідомили в прес-службі АМКУ.
Як показало розслідування, ТОВ "Зодіак" і ПП "Пантера" домовилися про участь в тендері на закупівлю охоронних послуг, який відбувся на замовлення комунальної установи Київської обласної ради "Обласне спеціалізоване психіатрично наркологічне медичне об'єднання" в 2008 році. При цьому виявлено, що ТОВ "Зодіак" погоджувало свої тендерні пропозиції ТОВ "Альянс-сек'юріті" при аналогічних торгах у 2009 році.
Разом з цим, як встановив Комітет, ТОВ "Пантера" і ТОВ "Феміда" діяли спільно, беручи участь у торгах на закупівлю Київським національним університетом будівництва і архітектури охоронних послуг. Тендер відбувся в 2009 році.
Підсумки розслідування показали, що така погоджена поведінка була спрямована на забезпечення перемоги в тендерах ТОВ "Зодіаку" і ПП "Пантера" відповідно.
Комітет оштрафував ТОВ "Зодіак" на 60 тис. грн., ПП "Пантера" - на 55 тис. грн., ТОВ "Феміду" і ПП "Альянс-сек'юріті" - на 10 тис. грн. кожне.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас