Експерт: Скасування повернення ПДВ зернотрейдерам в Україні знівелює шанси на підвищення закупівельних цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Скасування повернення ПДВ зернотрейдерам в Україні знівелює шанси на підвищення закупівельних цін

Аграрний ринок
272
Скасування повернення ПДВ зернотрейдерам в Україні знівелює шанси на підвищення закупівельних цін на зерно у аграріїв. Таку думку на прес-конференції висловив голова Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України Іван Томич, передає кореспондент РБК-Україна.
"Проблематичний крок - це те, що знімається повернення ПДВ компаніям, які експортують зерно. Це означає, що завідома, на довгу перспективу, на 20% ціна на зерно буде занижена трейдерами. Трейдери в тій ситуації не постраждають, а постраждають найбільше товаровиробники", - заявив І.Томич. За словами І.Томича, це перекреслює можливість підняття цін у товаровиробників. Експерт також пропонує зменшити податкове навантаження для особистих селянських господарств.
"Цілком спеціальні режими ми пропонуємо замінити на єдиний земельний податок. І урівняти всі форми господарювання щодо норм відрахування. На сьогодні діють різні податкові навантаження відносно різних форм господарювання", - повідомив І.Томич. За словами І.Томича, така ситуація ускладнює адміністрування податків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас