Тігіпко: Держава повинна підтримати вітчизняний автопром замовленнями і дешевими кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Держава повинна підтримати вітчизняний автопром замовленнями і дешевими кредитами

2936
Держава повинна підтримати вітчизняний автопром замовленнями і дешевими кредитами, вважає віце-прем'єр-міністр України, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко. Таку думку він висловив під час ознайомлення з виробничими потужностями держпідприємства "Богдан Моторс" у Луцьку.
"Дуже важливо, що у нас збереглися виробництва, які можуть виробляти свої автобуси, тролейбуси і таке інше", - сказав він.
За його словами, на підприємстві "Богдан Моторс" мінімум 65% складових, з яких виробляється автотранспорт українського виробництва.
"Потрібно максимально стимулювати закупівлю свого, українського", - підкреслив С.Тігіпко.
Він також додав, що це актуально в контексті підготовки України до проведення Чемпіонату Європи 2012 року з футболу, під час якого міста, що приймають Євро-2012 потребуватимуть достатньої кількості громадського транспорту.
"І Львівський, і Луцький і Запорізький заводи повинні мати підтримку уряду, йдеться не лише про замовлення, але і про здешевлення кредитів для цих підприємств", - підкреслив С.Тігіпко.
Політик також висловив упевненість, що якщо підтримати вітчизняних автовиробників, то з часом можна буде говорити не лише про експорт в країни СНД але і до Європи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас