Україна буде добувати нафту і газ у Венесуелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде добувати нафту і газ у Венесуелі

Енергетика
473
Президент України Віктор Янукович і президент Венесуели Уго Чавес домовилися про видобуток нафти і газу українськими компаніями у Венесуелі. Про це заявив Віктор Янукович на спільній прес-конференції з Уго Чавесом.
"Ми з президентом (Венесуели) Уго Чавесом домовилися про те, що Україна почне видобуток нафти і газу на території Венесуели", - сказав він.
Також Янукович зазначив, що це питання стане одним із пріоритетних у двосторонніх відносинах.
Президент також повідомив, що Україна найближчим часом почне транспортування венесуельської нафти до Білорусі нафтопроводом, а не цистернами.
Президент повідомив, що домовленості із транспортування до Білорусі венесуельської нафти через територію України не суперечать інтересам РФ.
"Ми вважаємо, що рішення цього питання... жодним чином не заважає Росії і не порушує українсько-російські відносини", - сказав він.
У свою чергу президент Венесуели Уго Чавес запевнив, що під час зустрічей із керівництвом Росії не чув заперечень із цього приводу.
Нагадаємо, в червні 2004 року Кабмін дозволив використовувати трубопровід для транспортування російської нафти в реверсному режимі - компанія "Транснефть" (Росія) перекачує з Бродів до Одеси близько 10 мільйонів тонн нафти на рік.
Для транспортування нафти до Білорусі нафтопровід "Одеса-Броди" потрібно перевести в аверсний режим.
Наприкінці листопада Україна планує здійснити пробне прокачування 80 тисяч тонн венесуельської нафти на Мозирський нафтопереробний завод (Білорусь) із використанням в аверсному режимі нафтопроводів "Одеса-Броди" і "Дружба".
Нагадаємо, Венесуела і Білорусь уклали контракт на постачання 30 мільйонів тонн нафти в 2011-2013 рр.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас