Україна ввела квоти на експорт зерна і гречки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна ввела квоти на експорт зерна і гречки

Аграрний ринок
579
Україна ввела квоти на експорт зерна і гречки. Відповідну постанову Кабінету міністрів України від 4 жовтня 2010 р. № 938 "Про встановлення обсягів квот на окремі види сільськогосподарської продукції, експорт якої підлягає ліцензуванню до 31 грудня 2010р." розміщено на урядовому сайті.
Документом встановлені квоти на експорт пшениці і суміші пшениці та вівса (меслину), полба в об'ємі 0,5 млн. тонн, кукурудзи - 2 млн. тонн, ячменю - 0,2 млн. тонн і іржі - 1 тис. тонн. Крім того, квоти на експорт гречки встановлена в обсязі 1 тис. тонн. Квоти введені строком до 31 грудня 2010 р.
Зазначається, що постанова набуває чинності з дня публікації. Документом затверджений також порядок видачі ліцензії на експорт вказаної продукції і розподілу квот.
Розподілення квот здійснюється на підставі заявки, поданої Мінекономіки суб'єктом господарської діяльності за встановленою міністерством формою, впродовж 15 календарних днів після публікації на офіційному веб-сайті Мінекономіки інформації про початок реєстрації заявок. Разом із заявкою суб'єкт господарської діяльності подає висновки Мінагрополітики про наявність у нього обсягу сільськогосподарської продукції, зазначеного у заявці, і можливості її експортувати.
Загальний обсяг квот розподіляється комісією пропорційно обсягам, зазначеним у висновках Мінагрополітики. Нерозподілений обсяг квот підлягає повторному діленню.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас