Курятина із США повертається до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курятина із США повертається до Росії

Аграрний ринок
345
Федеральна служба із ветеринарного та фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) дозволила імпортувати до Росії м'ясо птиці 18 американським підприємствам. Таке рішення було прийняте за підсумками вибіркової перевірки 33 компаній із США, говориться у повідомленні прес-служби відомства.
"Відносно 18 із проінспектованих 33 підприємств є лише окремі незначні зауваження. Всі ці 18 підприємств будуть рекомендовані для включення до переліку підприємств, які можуть здійснювати постачання продукції до Російської Федерації", - наголошується у прес-релізі.
Відносно інших восьми підприємств рішення буде прийнято після отримання додаткової інформації "про системи забезпечення безпеки вироблюваної продукції і систем її контролю" і аналізу цих даних.
"Відносно 5 інших підприємств було повідомлено, що на них виявлено значні недоліки, наявність яких не дозволяє здійснювати постачання продукції з цих підприємств до Російської Федерації", - говориться у повідомленні.
1 січня 2010 року в Росії набули чинності санітарні правила, які забороняють ввезення і реалізацію м'яса птиці, обробленого хлором. Під забороною виявилася вся курятина, що постачається на ринок РФ із США. Дані норми були прийняті в рамках підписаної раніше президентом Дмитром Медведєвим доктрини продовольчої безпеки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас