Страховики назвали авто, які в Україні найбільше викрадають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховики назвали авто, які в Україні найбільше викрадають

7292
АСК ІНГО Україна склала список авто, які в Україні найбільше викрадають, згідно з 22 заявами про страхову виплату за фактом угону транспортних засобів, які надійшли в компанію за 9 місяців 2010 року.
Як повідомили Кореспондент.net, список автомобілів, які найбільше викрадають, очолив Lexus. Так, було викрадено 5 авто різних моделей Lexus, в числі яких найбільшою популярністю користувалися GX-470 і RX-350.
На другому місці - Skoda Octavia, за фактом угону якої було зареєстровано 4 заяви.
На третьому місці - Daewoo Lanos. Так, в ІНГО Україна надійшли 3 заяви про викрадення авто даної марки.
Крім того, до списку марок авто, які найбільше викрадають, увійшли Mitsubishi Pajero, Toyota Camry, Honda Accord, Subaru Legacy, Hyundai Sonata, Mitsubishi Outlander і ВАЗ-21124
Тим часом, 10 автовласників, що позбулися своїх транспортних засобів, - жителі Києва і області, які і лідирують за кількістю заяв про пропажі авто за 9 місяців цього року.
Окрім цього, більшість з 22 заявлених угонів сталися у Львові й Луганську.
"Досягти зниження рівня угонів транспортних засобів можливо лише при залученні до даного процесу всіх зацікавлених сторін: автовласників, автовиробників, страховиків, правоохоронних структур", - вважає начальник відділу розгляду страхових справ Департаменту врегулювання збитків АСК ІНГО Україна Олександр Руліковський.
На його думку, є необхідність розробки і впровадження стандартів і вимог до системи безпеки автомобілів, що поставляються на український ринок, та стовідсоткового захисту від угону не існує.
"Викрасти можливо будь-який автомобіль, питання лише в кваліфікації автовикрадача. Як показує практика, найефективніше можна захистити автомобіль навіть від професійних викрадачів при грамотно підібраному і встановленому охоронному комплексі, що поєднує в собі як електронні, так і механічні охоронні системи. Крім того, не варто забувати, що злочинців привертає передусім транспорт, який не обладнаний засобами захисту і залишений власниками поза стоянками, що охороняються, і парковками", - підсумував Руліковський.
Нагадаємо, як повідомлялося раніше, найдоступнішим в Україні б/в автомобілем названо ВАЗ, на який припадає 12,88% оголошень про купівлю-продаж транспортних засобів Автобазар.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас