Тріше відкидає критику глави Бундесбанку з приводу купівлі дерпаперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше відкидає критику глави Бундесбанку з приводу купівлі дерпаперів

Казна та Політика
201
Глава Європейського Центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше заявив у неділю в інтерв'ю італійській La Stampa, що більшість в керівництві ЄЦБ підтримує програму купівлі держоблігацій країн єврозони.
Він не погодився з думкою, що ця програма не працює і має бути згорнута, тим самим відреагувавши на нещодавні висловлювання члена ради ЄЦБ і глави Бундесбанку Акселя Вебера.
"Викуп облігацій має бути повністю припинений", - заявив останній, виступаючи в Нью-Йорку у вівторок. Програма ЄЦБ "несе в собі ризик розмивання меж між фінансовою і кредитно-грошовою політикою", відзначив А.Вебер. Крім того, "немає сигналів того, що викуп облігацій зробив істотний вплив" на відсоткові ставки держпаперів, додав він.
"Ні! Це не є позицією ради, де з цього питання (купівлі паперів) є переважна більшість", - сказав Ж.-К.Тріше.
З травня цього року ЄЦБ придбав держпаперів країн єврозони на загальну суму близько 63 млрд євро. ЄЦБ в останні місяці почав повільно згортати стимулюючі програми, зокрема, програму кредитування банків під базову відсоткову ставку. В даний час такі кредити доступні банкам регіону лише на термін до трьох місяців. А.Вебер виступає за швидке згортання антикризових заходів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас