Туреччина має намір відмовитися від співпраці з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина має намір відмовитися від співпраці з МВФ

Казна та Політика
2395
Туреччина не потребує фінансової підтримки Міжнародного валютного фонду, - таку заяву зробив лідер правлячої партії Cправедливості і розвитку прем'єр міністр Реджеп Ердоган:
- Туреччина може стояти на своїх ногах. Країна самостійно здолала світову економічну кризу, мобілізує ресурси, які вона має. Ми повністю погасимо свій борг в 2012 році і припинимо відносини з Міжнародним валютним фондом. Коли в 2003 році правляча партія Справедливості і розвитку прийшла до влади, ми успадкували борг понад 23 мільярди доларів. До теперішнього часу ми зменшили його до 6 мільярдів. А до кінця 2012 року ми повністю позбавимося від зовнішньої заборгованості, наводить його слова Радіо Свобода.
Як повідомляють ЗМІ, економіка країни, яка вийшла на п'ятнадцяте місце в світі, нині здатна окупити витрати завдяки залученню іноземного капіталу, поліпшенню інвестиційного середовища і банківським реформам.
Раніше Центральний банк країни виступав за залучення кредитів МВФ для подолання наслідків світової фінансової кризи. Проте переговори про надання чергового траншу в розмірі 25 мільярдів доларів були перервані турецьким урядом через тяжкі умови фінансування, зокрема - вимогу скоротити витрати на соціальні потреби.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас