Венесуела і Білорусія уклали контракт на постачання нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела і Білорусія уклали контракт на постачання нафти

Енергетика
446
Венесуела і Білорусія уклали контракт на постачання 30 млн т нафти в 2011-2013 рр. Про це повідомив венесуельський Президент Уго Чавес , який перебуває в Мінську з офіційним візитом, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Раніше Чавес заявив, що завдяки венесуельським постачанням сировини білоруські нафтопереробні заводи не відчуватимуть дефіциту в нафті протягом 200 років. "Серед нас немає боржників і кредиторів. Ми - товариші, ми будуємо альтернативу імперіалізму - багатополярний світ", - сказав Чавес.
Крім того, Президент Венесуели подякував білоруську сторону за підтримку і допомогу його країні в частині обміну технологіями, реалізації проектів в житловому будівництві, промисловій кооперації, співпраці в нафтохімії.
Нагадаємо, в березні 2010 р Мінськ і Каракас досягли угоди про постачання до Білорусії венесуельської нафти в об'ємі 80 тис. барелів на день. Крім того, договір передбачає загальне створення спільного підприємства для розвитку нафтових і газових проектів у Венесуелі.
Відзначимо, в п'ятницю під час візиту Чавеса до Москви Росія і Венесуела підписали декілька важливих економічних угод, у тому числі і домовленість про будівництво в південноамериканській країні атомної електростанції. У свою чергу російський прем'єр-міністр Володимир Путін заявив про постачання російської зброї до Венесуели, які стануться найближчим часом.
Сьогодні Президент Венесуели приїде до Києва з офіційним візитом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас