ЄЦБ продовжить купівлі держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ продовжить купівлі держоблігацій

Казна та Політика
246
Президент Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше відкинув заклик президент Бундесбанку Акселя Вебера завершити програму купівлі урядових облігацій, яка була прийнята європейськими урядами для зміцнення балансів банків. Тріше заявив, що рада керівників ЄЦБ продовжить виконання вказаної програми.
Раніше Вебер, який також бере участь в ухваленні рішень Радою ЄЦБ, заявив про ризик дуже пізнього виходу із стратегії надзвичайних заходів, наслідки якого можуть бути значніше за передчасне завершення політики пом'якшення. Заяви офіційного представника ЄЦБ за скорочення стимулювання економіки сталося в той момент, коли уряди і банки в Ірландії, Португалії і Греції ведуть відчайдушну боротьбу за те, аби переконати інвесторів вони можуть управляти своїми фінансами в період після кризи суверенного боргу цього року.
Як заявив економіст ING Group NV в Брюсселі, Тріше дав однозначну відповідь пропозиції Вебера. "Більшість керівників ЄЦБ виступають за збереження стабільності на даний момент і зловживає відправкою суперечливих сигналів на ринки".
ЄЦБ почав скуповувати урядові облігації в травні, після створення фонду підтримки під керівництвом ЄС в об'ємі 110 млрд євро у вигляді надзвичайних кредитів для Греції. Купівлі були частиною загальноєвропейського заходів по порятунку євро, який впав до чотирирічного мінімуму 7 червня, а грецька криза загрожувала підірвати єдність європейського валютного союзу.
"Ці нестандартні заходи, як і всі інші подібні заходи, були розроблені, щоб допомогти відновити більш нормальне функціонування нашого грошового трансмісійного механізму ", - заявив Тріше. "Існує лише одна єдина валюта, є одна Рада керівників, лише один центр прийняття політичних рішень, і єдиний президент, який також вибирається Радою керівників".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас