Держкомпідприємництва врегулює проблему утримання безпритульних тварин в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомпідприємництва врегулює проблему утримання безпритульних тварин в Україні

Казна та Політика
225
Державний комітет з питань регуляторної політики і підприємництва погодив проекти документів, які врегулюють проблему утримання безпритульних тварин. Відповідні проекти наказів Державного комітету ветеринарної медицини поліпшать епізоотичну ситуацію в Україні. Про це повідомили в прес-службі Держкомпідприємництва.
Держкомпідприємництва погодив проекти наказів Державного комітету ветеринарної медицини України, спрямовані на виконання заходів і місцевих програм з пошуку нових власників для бездомних тварин і регулювання їх чисельності гуманними методами.
Зокрема, проекти наказів встановлюють чіткі умови для утримання тварин в притулках, вимоги до подібних приміщень, затвердження механізму ветеринарного обслуговування і порядку поховання і утилізації загиблих тварин. Тобто: притулок повинен обов'язково мати улаштоване приймальне і карантинне відділення, ізолятор, відділення для утримання тварин. Надходження тварин до притулку має фіксуватися в журналі реєстрації із заведенням картки обліку.
Всі бажаючі прийняти тварину з притулку під опіку повинні скласти договір про передачу прав власності на тварину. Бездомні тварини, що підлягають поверненню в їх місце мешкання, обов'язково підлягатимуть ветеринарному лікуванню.
Прийняття проектів Наказів "Про затвердження Положення про притулок для тварин" і "Про затвердження ветеринарно-санітарних вимог до утримання тварин в притулках" дозволить поліпшити епізоотичну і епідеміологічну ситуацію в Україні.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас