У Криму вводять обмеження на споживання електрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму вводять обмеження на споживання електрики

Енергетика
587
Кримський монополіст "Крименерго" вводить обмеження споживання електрики не більше 3 кіловат на годину, повідомляє портал "Новий регіон - Крим". Віднині у жителів півострова встановлюватимуться спеціальні обмежувачі споживаної енергії.
Обмеження таке значне, що при використанні електрообігрівачів тепер може вибити пробки. А якщо в будинку встановлено бойлер, то мікрохвильову піч вже не включиш, відзначає тижневик "События".
За твердженням кримських енергетиків, зараз одна квартира/будинок споживає в середньому до 4 кіловат на годину, а взимку - до 6,5 кіловат.
Установку обмежувачів проведуть поетапно. Наприклад, коли у споживача закінчиться розрахункова книжка, з ним автоматично укладуть новий договір. У цьому документі є пункт про технічні умови, який і передбачає установку обмежувача в обов'язковому порядку.
Укладати договори треба кожні три роки, бездоговірне користування в Україні заборонене, попередили в "Крименерго".
Тим часом юристи відзначають, що протистояти рішенню енергетиків можна в судах, посилаючись на монопольне становище "Крименерго": "Крименерго" як монополіст намагається обмежити права споживачів. Але в суді їх можна відстояти, посилаючись на "Закон про захист прав споживачів" і чинне антимонопольне законодавство", - стверджує юрист Олексій Зайцев.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас