Банки вимагають від страховиків винагороди з іпотеки і КАСКО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки вимагають від страховиків винагороди з іпотеки і КАСКО

513
Співпраця між страховими компаніями і банками має бути взаємовигідною, позбавленою стереотипів "старшо-молодший брат", заявив заступник голови ради Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Олександр Залетов. Про це ЛiГА.Фінанси розповіли в прес-службі ЛСОУ.
Розвиваючи довгий час виключно банківський сектор, в збиток іншим фінансовим секторам, Україна не уникла фінансової кризи, відзначив Залетов.
"Незважаючи на те, що активи страхових компаній в 20 разів менші від банківських, тим не менш в структурі торгівельних операцій банків доходи від продажів страхових продуктів (іпотечне страхування, автострахування і страхування життя) за підсумками 1 півріччя 2010 року займає значний обсяг (близько 1,2 млрд грн.)", - аргументував позицію О.Залетов.
При цьому він підкреслив, що в порівнянні з показниками страхових брокерів (15,5 млн грн.) і страхових агентів (близько 2 млрд грн.) банківський сектор є значимим каналом дистрибуції страхових продуктів.
За його словами, сьогодні агентська діяльність банків на ринку страхування практично не регламентується, дозволяючи вимагати банкам від страховиків винагород у розмірі 60% по іпотечному страхуванню і 40% по КАСКО. Крім того, додав заступник голови ради ЛСОУ, відсутня нормативна оцінка ризиків банківської системи від операцій з такого роду страховими компаніями.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас