Чеські стільникові оператори просуватимуть мобільні платіжні сервіси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чеські стільникові оператори просуватимуть мобільні платіжні сервіси

227
Три чеські мобільні оператори - T-Mobile, O2 і Vodafone - заявили про створення альянсу з метою просування в країні мобільних платіжних сервісів. Щоб поліпшити впізнанність, тріо підтримало використання "характерного" чорно-помаранчевого логотипу "Plat mobilem" (у перекладі - "плати за допомогою мобільника").
Логотип відображуватиме місця, де клієнти зможуть здійснювати покупки за допомогою своїх мобільних телефонів. За допомогою сервісу покупці зможуть купувати квитки на громадський транспорт, цифровий контент, оплачувати парковку, купувати квитки на заходи.
Згідно зі статистикою операторів, близько 11% чеських користувачів мобільних телефонів вже використовують мобільники як платіжний інструмент. Окрім просування послуг клієнтам компанія створила партнерську мережу, до якої приєднуються продавці, які бажають використовувати цей "зручний платіжний метод". Як заявили представники мобільних операторів, "в Чехії не в кожного є пластикова карта, але більшість громадян мають мобільний телефон".
На даний момент для здійснення процесу оплати передбачається використовувати sms або платіжний портал. Поки немає жодних згадок, чи планується використання NFC-технології. Спостерігачі відзначають, що зараз індустрія мобільних платежів отримала певний імпульс зростання. Проте більшість перспективних проектів все ще у стадії розробки.
За повідомленнями, троє з чотирьох найбільших мобільних операторів Сполучених Штатів - Verizon Wireless, AT&T і T-Mobile USA - об'єднали зусилля над створенням пілотного проекту в чотирьох містах, щоб покласти початок індустрії мобільних платежів. Також, окрім зусиль мобільної галузі, що формується, в змагання вступили і компанії, що займаються обробкою платежів по пластикових картах. Як вказують багато засобів масової інформації, в цій області активізували свою роботу і такі крупні гравці, як Visa і MasterCard.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас