HSBC не буде претендувати на купівлю південноафриканського Nedbank за 7,3 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HSBC не буде претендувати на купівлю південноафриканського Nedbank за 7,3 млрд дол.

Казна та Політика
142
Найбільший банківський холдинг Європи британський HSBC Holdings PLC відмовився від наміру придбати частку в південноафриканському кредиторі Nedbank за $7,3 млрд. Про це йдеться в повідомленні британо-південноафриканської страхової групи Old Mutual, що володіє контрольним пакетом (51,5%) Nedbank.
HSBC не зробив відповідної оферти після закінчення періоду ексклюзивних переговорів. Причини такого рішення не уточнюються.
HSBC планував купити близько 70% акцій Nedbank, у тому числі пакет, що належить Old Mutual, для експансії на перспективний ринок Африки. У прес-релізі HSBC підкреслюється, що фінансовий інститут не залишає свого наміру вийти на африканський континент.
За даними Old Mutual, відмова від покупки Nedbank не пов'язана з дослідженням діяльності, фінансового стану і становища на ринку британської групи.
На думку аналітиків, зараз на Nedbank може претендувати лондонський Standard Chartered Plc.
Nedbank (у минулому Nederlandsche Bank en Credietvereeniging ("Dutch Bank and Credit Union")) є четвертим по ринковій капіталізації банком Африки. Фінінститут був заснований в 1888 році в Амстердамі. У 1969 році Bank Mees en Норі придбав 20% кредитора, зробивши його південноафриканським на 100%. Штаб-квартира банку знаходиться в Сендтоні, ПАР. Штат Nedbank налічує 22 тис. осіб.
HSBC Holdings plc (у минулому - Hongkong and Shanghai Banking Corporation) заснований в 1865 році в Гонконгу. Штат співробітників кредитора, чиї підрозділи представлені в 88 країнах світу, налічує 302 тис. осіб. HSBC (Росія) почав свою роботу в 2008 році. Чистий прибуток фінансового інституту за підсумками 2009 року склав $5,834 млрд; активи - $2,364 трлн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас