Господарський суд Києва порушив справу про банкрутство ДАК "Хліб України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Господарський суд Києва порушив справу про банкрутство ДАК "Хліб України"

Казна та Політика
206
Господарський суд Києва порушив справу про банкрутство державної акціонерної компанії (ДАК) "Хліб України.
Згідно з визначенням суду від 7 вересня цього року, текст якого має в своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна", справу порушено за заявою ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" .
Суд також ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів до ДАК "Хліб України", який діє з моменту порушення справи і на весь термін її провадження.
Як повідомлялося, ДАК "Хліб України" створена постановою уряду від 22 серпня 1996 року. До її складу входять 119 дочірніх підприємств, у тому числі 83 - виробничого призначення, серед яких, окрім елеваторів і складських ємкостей для зберігання зерна, входять 34 млини, шість круп'яних і 13 комбікормових заводів.
Загальні потужності підприємств ДАК зі зберігання зернових становлять близько 5 млн тонн і їх переробки - менше 2 млн тонн.
До складу ДАК входить Одеський і Миколаївський портові елеватори.
Державна акціонерна компанія "Хліб України" в січні-червні 2010 року скоротила чистий збиток в 3,8 разу в порівнянні з показником аналогічного періоду 2009 року - до 3,37 млн грн. Її чистий дохід за перше півріччя скоротився на третину і склав 6,78 млн грн.
Станом на 30 червня цього року поточні зобов'язання ДАК "Хліб України" складали 386,359 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас