Пінчук зайняв 37-у позицію в рейтингу найвпливовіших людей в світі сучасного мистецтва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пінчук зайняв 37-у позицію в рейтингу найвпливовіших людей в світі сучасного мистецтва

166
Український бізнесмен, засновник PinchukArtCentre Віктор Пінчук потрапив до рейтингу найвпливовіших людей в світі сучасного мистецтва за версією британського журналу ArtReview.
Рейтинг 100 найвпливовіших людей в світі сучасного мистецтва, в якому В.Пінчук зайняв 37-е місце, оприлюднений на сайті журналу (artreview100.com).
Видання відзначає, що В.Пінчук почав колекціонувати предмети мистецтва п'ять років тому, але навіть в період кризи журнал Forbes оцінює його стан в $3,1 млрд. Так, відзначає ArtReview, В.Пінчуку належить половина робіт Деміана Херста, які були представлені торік на London’s Wallace Collection.
Цього року В.Пінчук розширив свій вплив, увійшовши до ради Музею сучасного мистецтва (MOCA) в Лос-Анджелесі і створивши Future Generation Art Prize (міжнародну премію для молодих художників). Премію на суму $100 тис. вручать в грудні цього року.
В.Пінчук потрапив до рейтингу ArtReview вже втретє - в 2009 і 2008 роках він займав 53-е і 67-е місця відповідно.
До першої п'ятірки рейтингу цього року увійшли американець Ларрі Гагосян, швейцарці Ганс Ульріх Обріст, Іван Вірт, німець Давид Цвірнер, американець Гленн Д. Лоурі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас