Путін помітив інтерес України до ЄЕП і Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін помітив інтерес України до ЄЕП і Митного союзу

Казна та Політика
311
Росія відзначає інтерес України до співпраці в рамках інтеграційних об'єднань на території СНД, у тому числі Митного союзу і Єдиного економічного простору, повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на зустрічі глав урядів країн-учасниць Митного союзу, повідомляє РБК.
"Зараз, коли відкинуто політичне лушпиння, ми бачимо інтерес українських партнерів отримати вигоду від участі в різних інтеграційних об'єднаннях", - заявив Путін.
Він нагадав, що, починаючи з найперших кроків у формуванні Митного союзу і ЄЕП, до цих об'єднань висловлювали інтерес і інші країни, і питання обговорювалося, зокрема, з Таджикистаном і Киргизією.
При цьому російський прем'єр підкреслив, що РФ готова обговорювати можливість приєднання будь-яких партнерів з території СНД. "На мій погляд, це піде на користь інтеграційним процесам на цьому просторі", - відмітив Путін. В той же час він додав, що процес узгодження позицій в рамках таких об'єднань "дуже складний і дуже тонкий". Тому тим країнам, які приєднаються пізніше, доведеться виходити з вже досягнутих раніше учасниками об'єднань домовленостей.
Нагадаємо, 12 жовтня глава Управління інформаційної політики МЗС України Олег Волошин відзначив, що Україна не прагне увійти до Митного союзу з Російською Федерацією і Білорусією.
"Україна не ставить перед собою питання: входження до Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом або входження до Митного союзу з Росією або Білорусією... Так питання для України не стоїть. І сьогодні для нас взагалі не стоїть питання про приєднання до Митного союзу з Росією і Білорусією", - заявив він.
При цьому Волошин підкреслив, що "однією з основних цілей України є створення Зони вільної торгівлі з ЄС... Але звучать якісь дивні заяви щодо можливого входження України до Митного союзу з РФ і Білорусією. Але це не так. І для України стратегічною метою є членство в ЄС", - запевнив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас