Опитування: Золото продовжить дорожчати, попит на нього як альтернативу інвестиціям у валюту зберігається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Золото продовжить дорожчати, попит на нього як альтернативу інвестиціям у валюту зберігається

Банківські метали
603
Золото, яке вже п'ять тижнів поспіль фіксує рекорди, продовжить дорожчати наступного тижня на тлі високого попиту на дорогоцінний метал як альтернативу інвестиціям на валютному ринку, свідчать результати опитування, проведеного агентством Bloomberg.
П'ятнадцять із 19, або 79% трейдерів, інвесторів та аналітиків, які брали участь у дослідженні, чекають підвищення вартості дорогоцінного металу наступного тижня. При цьому три респонденти прогнозують зниження ціни, а ще один займає нейтральну позицію.
Курс долара США до євро знизився в четвер до $1,4122 - мінімального рівня з 26 січня. Дані про збільшення кількості заявок на виплати з безробіття і зростання дефіциту торговельного балансу США підвищили чекання, що Федеральна резервна система (ФРС) продовжить кількісне стимулювання економіки за рахунок відновлення викупу облігацій, яке сприятиме подальшому ослабленню курсу американської валюти.
Низькі відсоткові ставки світових центробанків, чекання відновлення викупу облігацій Федеральним резервом і ситуація на валютному ринку є передумовами для збереження тенденції до зростання вартості золота в осяжному майбутньому, зазначає виконавчий директор брокерської компанії GoldCore Ltd. у Дубліні Марк О'Бірн.
В минулу п'ятницю більшість аналітиків чекали підвищення вартості золота на цьому тижні, і їх прогноз виправдався. Ціна золота з постачанням в грудні з понеділка по четвер на нью-йоркському майданчику Comex збільшилася на 2,4% - до $1377,3 за унцію, 14 жовтня вона досягала рекордних $1388,1 за унцію.
В п'ятницю грудневі контракти подорожчали на 0,3% - до $1382,1 за унцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас