Показники Google перевищили найбільш оптимістичні прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Показники Google перевищили найбільш оптимістичні прогнози

788
Чистий прибуток компанії Google в третьому кварталі осоромив навіть найоптимістичніші прогнози: її зростання склало 32% відносно аналогічного періоду 2009 року.
З липня по вересень чистий прибуток інтернет-гіганта склав 2,17 млрд доларів (торішній показник - 1,6 млрд), а обіг - 7,29 млрд доларів, що на 23% вище, ніж в третьому кварталі 2009-го.
Основне джерело стрімкого зростання - доходи від реклами, але помітний вклад в цей успіх вносять і нові сфери діяльності Google, такі як операційна система Android для мобільних телефонів.
Генеральний директор компанії Ерік Шмідт назвав минулий квартал прекрасним. "Наш основний бізнес зростав дуже успішно, і наші нові напрями - зокрема, експонування (реклама) і мобільна сфера - продовжували набирати обертів, - зазначив він. - Рухаючись вперед, ми зберігаємо прихильність до агресивних інвестицій як в наших людей, так і в наші продукти, реалізовуючи таким чином план інновацій".
Оприлюднені в липні показники діяльності Google за другий квартал виявилися нижчими, ніж вважали експерти з Уолл-стріт, і дехто став висловлювати стурбованість тими обсягами коштів, які компанія витрачає на продовження зростання. Проте в третьому кварталі ці інвестиції продовжували зростати: операційні витрати за три місяці досягли 2,2 млрд доларів - в порівнянні з 1,6 млрд рік тому.
Однак і цього разу витрати більш ніж повністю компенсовані зростанням обігу і прибутку.
За даними керівництва Google, за минулі три місяці кількість користувачів інтернету, які клікають на його рекламу, збільшилося на 16% в порівнянні з третім кварталом минулого року, і тепер гігант бере з рекламодавців більше, ніж раніше.
"Їх бухгалтерія однозначно відчуває себе прекрасно, - говорить аналітик Колін Гіллс із брокерської контори BGC Partners. - Результати здорові, контроль за витратами хороший".
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас