FT: Бізнесмени із США, РФ, Китаю, Індії, Єгипту претендують на купівлю ФК "Рома" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: Бізнесмени із США, РФ, Китаю, Індії, Єгипту претендують на купівлю ФК "Рома"

148
Більше десятка приватних інвесторів висловили зацікавленість в придбанні футбольного клубу "Рома", повідомила Financial Times із посиланням на джерела, знайомі з підготовлюваною операцією.
За даними видання, більшість пропозицій прийшли з-поза меж Італії - від бізнесменів із США, Росії, Китаю та Індії.
Крім того, раніше про можливість купівлі "Роми" публічно заявляв єгипетський мільярдер Наджиб Савіріс. Стільниковий оператор Wind, що належить йому, - титульний спонсор "Роми". Свої телекомунікаційні активи бізнесмен погодився продати Vimpelcom Ltd., що об'єднує операторів "Вимпелком" і "Київстар", але операція ще не відбулася.
"Рому", чия ринкова капіталізація становить близько $200 млн, виставив на продаж банк UniCredit, кредитор основного акціонера клубу - компанії Italpetroli. Вона заборгувала банку близько 400 млн євро.
Italpetroli володіє 67% акцій "Роми", решта торгуються на біржі Мілана.
Заявки, що зобов'язують, мають бути подані до середини листопада, операцію планується закрити до кінця року, говорять джерела FT. Від продажу UniCredit розраховує виручити 170-200 млн євро.
Покупців може відлякати той факт, що "Рома" не володіє стадіоном, на якому проводить домашні матчі, а також дуже невдалий виступ команди в нинішньому сезоні, відзначають футбольні експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас