Греф: Банківському сектору РФ ніщо не загрожує, але заспокоюватися не варто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Банківському сектору РФ ніщо не загрожує, але заспокоюватися не варто

Казна та Політика
139
Банківському сектору РФ ніщо не загрожує. Таку думку висловив президент - голова правління Сбербанку Росії Герман Греф на прес-конференції в Києві в четвер, передає Прайм-ТАСС. "Стан банківської системи в цілому досить стійкий, сектору як такому ніщо не загрожує", - сказав він.
Греф відзначив, що банки пережили дуже тяжкий період. На його думку, при цьому держава приймала правильні фінансові рішення. "Ми не так багато втратили по дорозі, хоча рівень поразки активів банківської системи був колосальний", - сказав він.
В той же час глава Сбербанку не рекомендує заспокоюватися. "Я не оптиміст в плані того, що все вже позаду. Ми не почали розпускати резерви", - підкреслив він. За словами Грефа, в 2009 році Сбербанк сформував рекордні за всю його історію резерви в обсязі близько 13 млрд доларів і закінчив рік з чистим прибутком. Але нарощення резервів продовжилося і в 2010-му. "Цього року додатково сформували понад 80 млрд рублів резервів", - повідомив Греф. Він вважає, що банк зможе "остаточно розібратися з балансом в 2012-2013 роках і розпустити резерви в 2014 році". Керівник Сбербанку також відмітив, що економічна ситуація на Україні повторює російську із запізненням приблизно на вісім місяців.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас