Банкам терміново потрібні гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам терміново потрібні гроші

Валюта
2927
Для подолання негативних явищ у сфері банківських послуг України потрібно близько 35-40 мільярдів гривень і повне реформування системи гарантування вкладів фізосіб.
"За результатами стрес-тестування, яке проводив Нацбанк, аби відновити банківську систему України знадобиться, якщо я не помиляюся, 35-40 мільярдів гривень. Але точну суму оцінити важко. "Є банки, які досить добре капіталізовані вже зараз, є і такі, які мають істотну підтримку з боку власників, а є банки - і досить великі - в яких взагалі ситуація не визначена", - повідомив в ексклюзивному коментарі Микита Михайличенко, аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital.
За словами експерта, відновлення банківської системи залежить не лише від загальної ситуації в економіці, але і від системи регулювання і її реформування. "Як показала криза, в Україні, і система банківського нагляду, і система гарантування вкладів фізосіб, хоч і є адекватними, проте, не сприяють стабільному розвитку фінансового сектора", - упевнений Михайличенко.
На його думку, необхідно робити радикальні кроки у напрямі повного реформування фонду гарантування вкладів фізосіб.
"Потрібно змінювати систему банківського нагляду, роблячи її такою, яка б більше відповідала структурі фінансового сектору України", - підкреслив аналітик.
Як повідомлялося раніше, за даними НБУ, чистий українських збиток банків в січні-серпні 2010 року склав 8 млрд. 944 млн. 886 тис. гривень. Доходи банків в порівнянні з відповідним періодом 2009 років скоротилися на 7,4% і склали 89,3 млрд грн. Витрати банків зменшились на 16,0% і склали 98,2 млрд гривень. У 2010 році процентні витрати знову вийшли на перше місце за розміром у структурі витрат (42,7%). Відрахування в резерви, які займали основну частину витрат у кризовий період, за станом на 1 вересня 2010 року склали 32,1%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас