Пенсійний фонд втратив 143 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний фонд втратив 143 млн грн.

Казна та Політика
491
Київський господарський суд розглядає позов Пенсійного фонду до ліквідатора банку "Національний стандарт".
На думку управління пенсійного фонду в Подільському районі, ліквідатор банку Юрій Журбас зробив неправомірні дії. Зокрема, він не включив до списку кредиторів Пенсійний фонд в Подільському районі з сумою зобов'язань у розмірі 144,3 млн. грн.
Нагадаємо, в травні минулого року Нацбанк ввів в "Національний Стандарт", що належав бізнесмену Павлу Борульку, тимчасову адміністрацію. Через три місяці регулятор відкликав у банку ліцензію і ініціював процедуру ліквідації. А у тимчасового адміністратора банку Георгія Шушпанова відібрав сертифікат тимчасового адміністратора "за неналежне виконання зобов'язань".
19 серпня 2009 року банк був поданий на ліквідацію. До списку кредиторів, який формується ліквідатором і подається на узгодження в НБУ, Пенсійний фонд з вимогами у розмірі 144,3 млн. грн. не потрапив.
У зв'язку з цим 31 травня цього року управління пенсійного фонду в Подільському районі звернулося в Київський госпсуд про визнання неправомірними дії ліквідатора банку Юрія Журбаса. Судова суперечка ще триває, наступне засідання суду заплановане на 21 жовтня цього року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас