США ведуть цілеспрямовану політику девальвації долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США ведуть цілеспрямовану політику девальвації долара

Валюта
2389
США ведуть цілеспрямовану політику девальвації долара, вважає впливовий китайський економіст Лі Саньянь.
"В учасників ринку створюється відчуття, що поточне зниження курсу долара - природне явище, викликане фундаментальними причинами. Проте насправді ця девальвація - направлена і керована", - вважає експерт. На його думку, основним чинником, що спровокував падіння курсу долара, стала заява ФРС США про намір запустити черговий раунд кількісного пом'якшення.
Кажучи про мотиви американської монетарної влади, Саньянь підкреслює, що США зараз потрібен слабкий долар для збільшення свого експортного ринку. Без низького курсу американської валюти президент Барак Обама не зможе виконати свою обіцянку з подвоєння американського експорту за 5 років, вважає китайський економіст.
"Крім того, девальвація долара допоможе США позбавитися від примари дефляції і дещо понизити обсяг свого держборгу, що стрімко зріс під час кризи. Якщо під час світової фінансової кризи Штати прагнули приватизувати свої борги, то тепер їм необхідно знов зробити свою заборгованість загальною, інтернаціональною", - підкреслює Саньянь.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас