Жінка отримала американське громадянство, проживши в США 101 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жінка отримала американське громадянство, проживши в США 101 рік

102
У віці 101 р. Юлалія Гарсія Матурей отримала американське громадянство. Відтоді, як вона перетнула річку Ріо-Гранде, минуло більше століття, повідомляє ВВС.
"Я горджуся тим, чого досягла - в моєму віці і з моїм здоров'ям", - заявила нова американка.
За її словами, перше, що вона має намір зробити, знайшовши американський паспорт, це взяти участь у виборах 2 листопада.
Церемонія натуралізації сталася в будівлі федерального суду м. Браунсвілл в штаті Техас, де Матурей прожила майже все життя.
Вона народилася в мексиканському місті Монтеррей, а в США її на руках перенесла матір, Іларія Мендоса, коли самій Матурей було всього півроку від народження. Сталося це в жовтні 1909 р. Відтоді вона пережила двох чоловіків, двох синів, а також безконечні зміни в правилах і законах про імміграцію.
Відзначимо, 101 р. тому кордон в Техасі ніяк не охоронявся, і американці і мексиканці вільно її перетинали його в обох напрямах.
Мати новоспеченої громадянки США заробляла на життя пранням, і разом вони тихо і непомітно жили в Браунсвіллі.
В 1940 р. конгрес США ухвалив закон про реєстрацію іноземців, і Матурей реєструвалася, як і мільйони інших іммігрантів. А 4 квітня 1941 р. їй видали сертифікат про законний в'їзд, який замінював їй паспорт при поїздках до Мексики. Саме на підставі цієї картки вона і стала тепер громадянкою Америки.
Племінниця пані Матурей Йоланда Овалле, яка допомагала їй подавати документи на натуралізацію, і готуватися до іспиту на американське громадянство, вважає, що її тітка проявила непохитну волю і сильний характер. "Вона відповіла на всі питання на іспиті і скалала його блискуче. Для всіх нас це дуже важливий день", - сказала Овалле.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас