В світі зростає прибутковий податок із заможних громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В світі зростає прибутковий податок із заможних громадян

Казна та Політика
246
Податкові збори з громадян різних країн, які заробляють 100-300 тис. дол. на рік, зросли в поточному році на 0,3%, а торік вони знизилися на 0,3%. До такого висновку дійшла консалтингова компанія KPMG, що вивчила податковий тягар в 81 країні світу.
Лідером у підвищенні податкових ставок стала Великобританія, де заможним громадянам доведеться тепер замість 40% платити фіскальним органам майже півзарплати. Уряд Греції підвищив ставку податку на 5 в.п., до 45%, а Франція і Ірландія - на 1 в.п., до 41 і 47%, відповідно. При цьому низка країн Східної Європи дотримується плоскої шкали оподаткування. Так, Болгарія в 2008 р. ввела єдиний прибутковий податок для всіх громадян, що дорівнює 10% і що є одним з найнижчих в світі. Окрім країн Східної Європи, низькі податки зберігаються в Гонконгу, Саудівській Аравії і Кувейті, а також в таких податкових гаванях, як Багамські острови і Бермуди.
"Я вважаю, що тенденція до підвищення податків збережеться в тих країнах, яким необхідно впоратися з бюджетним дефіцитом. Країни з сильною фінансовою ситуацією намагатимуться протистояти цій тенденції з метою підтримки або посилення конкурентоспроможності економіки. Так, наприклад, роблять Гонконг і Сингапур, які прагнуть змагатися з Лондоном у сфері фінансових послуг", - сказав РБК daily економіст UniCredit Group Марко Аннунціата.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас