У Саудівській Аравії стурбовані негативним впливом обов'язкових денних молитов на економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Саудівській Аравії стурбовані негативним впливом обов'язкових денних молитов на економіку

Казна та Політика
162
Впливові бізнесмени Саудівської Аравії стурбовані негативним впливом обов'язкових денних молитов на економіку країни. У Саудівській Аравії (як і в усьому іншому ісламському світі) належить молитися п'ять разів на день. На час обов'язкової молитви вся комерційна діяльність припиняється і всі бізнеси закриваються.
Абдулла ель-ахмед, голова al-Bandar Group , заявив, що п’ятиразова перерва "негативно впливає на продуктивність праці й відношення до роботи" його підлеглих.
Юридичний авторитет Абдуллах ель-овейт заявив, що "не існує юридичних підстав для закриття бізнесів і магазинів п'ять разів на день".
Незважаючи на це, Комітети із Запобігання Поширення Пороку стежать за суворим дотриманням правил про молитви. Покаранням за порушення є примусове закриття магазина на добу при первинному порушенні, і на дві діби - при повторному. Крім того, людей, які тиняються вулицями під час молитов, заарештовують. За останній рік було зроблено понад 23 тисяч подібних арештів.
Ваххабітська теократія, що править королівством, наполягає на тому, що "гроші повинні бути покладені на службу релігії, а не навпаки", і що "Не можна ставиться до релігії із чисто матеріалістичної точки зору".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас