Апеляційний суд Києва залишив під вартою Діденка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд Києва залишив під вартою Діденка

Кримінал
221
Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка , повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Ігор Степанов.
Відповідну ухвалу суд виніс, розглянувши клопотання адвокатів Діденка на рішення Печерського районного суду про продовження арешту колишнього першого заступника глави НАК до 10 листопада.
За словами адвоката, суд продовжив утримання Діденка під вартою до 9 листопада 2010 року і в даний час захист приступає до ознайомлення з матеріалами справи. При цьому Степанов допустив, що якщо ознайомлення не буде завершено до 9 листопада, слідство вимагатиме подальшого утримання Діденка під вартою.
Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал в Стокгольмі 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф в товарній формі у розмірі 1,1 млрд куб. м газу.
Служба безпеки України (СБУ) порушила справу за фактом нанесення збитків державі у зв'язку з винесеною ухвалою Стокгольмського арбітражу.
СБУ вже завершила досудове слідство у кримінальній справі по звинуваченню посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби в розтраті природного газу, що належить компанії RosUkrEnergo Аg, і його незаконному розмитненні в лютому-березні 2009 року.
За даними СБУ, в процесі слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину звинувачених в інкримінованих їм злочинах. В даний час звинувачені та їхні захисники знайомляться з матеріалами справи на виконання вимог статей 218-220 Карно-процесуального кодексу України, після чого справа буде направлена до суду.
В даний час у справі, окрім Діденка, заарештовані екс-глава Держмитслужби Анатолій Макаренко і заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас