Укрсиббанк судиться з "Родовідом" за 185 млн. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрсиббанк судиться з "Родовідом" за 185 млн. грн.

Казна та Політика
1608
Вищий госпсуд розглядає позов французького Укрсиббанку проти націоналізованого Родовід Банку про стягнення боргу в розмірі $23,4 млн.
Більше року Укрсиббанк у судах намагається добитися повернення від проблемного Родовід Банку $23,4 млн. боргу. Кредитна лінія націоналізованій фінустанові була відкрита в липні 2008 року в розмірі $20 млн. Однак через проблеми в "Родоводі", банк свої зобов'язання не виконав. За цей час сума штрафів і відсотків наблизилася до $3,4 млн.
Нагадаємо, у березні минулого року НБУ ввів у Родовид Банк тимчасову адміністрацію терміном на один рік. За цей час уряд прийняв рішення рекапіталізізувати фінустанову. У липні 2009-го уряд став власником 99,97% акцій банку, інвестувавши в його статутний капітал 2,8 млрд. грн. За даними НБУ, на початок липня 2010 року частка держави в банку досягла 99,99%.
Після закінчення терміну дії тимчасової адміністрації НБУ ще кілька разів її продовжував. За цей час фінансова ситуація в банку не покращилася, тому низку своїх зобов'язань банк так і не виконав. У тому числі й щодо кредиту перед Укрсиббанком.
У зв'язку з цимУкрсиббанк у вересні минулого року звернувся до суду з проханням стягнути з "Родовіду" суму кредиту, відсотків і штрафів.
У квітні цього року Київський госпсуд прийняв рішення стягнути з Родовід Банку суму боргу в розмірі $23,4 млн. А в травні Київський апеляційний хозсуд відхилив апеляцію Родовід Банку і залишив без змін попереднє судове рішення про стягнення боргу.
Зараз касація Родовід Банку розглядається у Вищому господарському суді України.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас