У БЮТ цікавляться, скільки коштували послуги "аудиторів Тимошенко" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У БЮТ цікавляться, скільки коштували послуги "аудиторів Тимошенко"

Казна та Політика
590
Аудит міжнародних аудиторів, який нібито виявив факти нецільового використання коштів з державного бюджету з боку уряду Юлії Тимошенко, не матиме жодних юридичних наслідків. Про це заявив народний депутат від БЮТ Сергій Власенко.
"Цей звіт будівельної фірми, тому що вони такі ж аудитори, як ми - будівельники, не матиме жодних юридичних наслідків, оскільки вони не здійснювали справжньої аудиторської діяльності. Вони здійснювали діяльність, яку на сьогоднішній день не можна охарактеризувати як аудиторську", - сказав С.Власенко.
За словами народного депутата, фірми, які проводили відповідну процедуру, - Trout Cacheris, PLLC і Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP, за участю Kroll, Inc, - насправді здійснювали дії, які до аудиту не мають ніякого стосунку. "Тому правових наслідків, жодних висновків не буде в Україні", - сказав С.Власенко.
Він відзначив, що зараз представники БЮТ не можуть дати ґрунтовних спростувань щодо цього аудиту, оскільки ще остаточно не ознайомлені з ним. "Оскільки документ досить товстий, принаймні, зовні, знадобиться декілька днів. Я думаю, наступного тижня ми будемо готові відповідати на висунуті звинувачення", - сказав С.Власенко.
При цьому народний депутат відзначив, що досі невідомо, яка сума витрачена з бюджету на оплату цього аудиту. "Мною було направлено декілька запитів, щоб з'ясувати, скільки коштують українським платникам податків послуги так званих аудиторів-юристів. Міністерство фінансів сказало, що це питання є питанням комерційної таємниці і залежить від волі компанії", - сказав він.
Народний депутат назвав цю відповідь "сюрреалістичною", бо "використання бюджетних коштів" не може бути комерційною таємницею.
В свою чергу екс-віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря відзначив, що "псевдоаудит", який нібито був зроблений, не має нічого спільного із справжнім аудитом і носить виключно PR-характер.
Г.Немиря відзначив, що "так званий аудит" проводили не аудитори, а юристи Trout Cacheris, PLLC, оскільки на їх офіційному сайті чітко вказано, що фірма займається виключно карно-процесуальним законодавством і не має досвіду аудиторської діяльності. "Компанія здебільшого спеціалізується на адвокатських послугах зі скандальних справ", - сказав Г.Немиря. Серед них він назвав позбавлення активів компаній Михайла Ходорковського, надання захисту міжнародним шпигунам, представлення інтересів в судах Моніки Левінськи тощо.
За його словами, година праці юристів цієї фірми оплачується на рівні 1 тис. доларів. Г.Немиря передбачив, що саме цим і пояснюється той факт, що досі не оприлюднений остаточний аудит. "Є очевидним матеріальний інтерес тих, хто це проводить, оскільки, відповідно до цих погодинних гонорарів в 1 тис. дол., багато ще можна заробити, і взяти це з кишені українських громадян", - сказав він.
Г.Немиря відзначив, що цей "псевдоаудит" є черговим тиском на опозицію. "Але нас не залякати. Хай і не сподіваються ті, хто це робить, що вони зможуть якимсь чином залякати Юлію Тимошенко, мене як колишнього члена уряду або моїх колег по політичній боротьбі", - підкреслив Г.Немиря.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас