Сингапур посилює монетарну політику, долар падає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сингапур посилює монетарну політику, долар падає

Валюта
1056
Грошова влада Сингапуру несподівано оголосила про розширення кордонів коливання курсу національної валюти, що відкриває шлях до швидшого зміцнення курсу сингапурського долара, повідомляє агентство Bloomberg.
Фактично грошова влада країни пішла на посилення монетарної політики, побоюючись прискорення інфляції і наслідків нових кроків Федерального резерву із пом'якшення монетарної політики.
На цьому тлі у четвер курс долара впав до єни і євро, ціни на золото злетіли до нового рекорду.
Курс сингапурського долара виріс на 0,8% до долара США. З початку року сингапурська валюта зміцнилась вже більш ніж на 8%. Одночасно курс долара до євро впав до $1,4081, раніше він знижувався до $1,4086, що є мінімальним рівнем з січня цього року.
Відносно єни долар впав до 8 годин мвк до мінімуму з 1995 року - 81,22 єн.
Учасники ринку чекають нових кроків Федерального резерву із пом'якшення монетарної політики, побоюючись при цьому негативних наслідків цієї ультрам'якої політики для світової економіки.
Як стало відомо в четвер, ВВП Сингапуру скоротився в третьому кварталі на 19,8% в перерахунку на річні темпи після зростання на 27,3% в другому кварталі на тлі зниження попиту на експортних ринках
Порівняно з аналогічним періодом минулого року ВВП виріс за останній квартал на 10,3% і за підсумками року його зростання, не дивлячись на зафіксоване в третьому кварталі уповільнення, може скласти, за підтвердженим в четвер офіційним прогнозом, 13-15%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас