Операція із порятунку шахтарів у Чилі завершена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Операція із порятунку шахтарів у Чилі завершена

414
Чилійські рятувальники підняли на поверхню останнього із 33 шахтарів, які провели під землею на глибині 700 метрів більше двох місяців , повідомляє британська телерадіокорпорація "Бі-бі-сі".
В шахті тепер залишилися лише рятувальники, які перебувають там добу.
Рятувальна операція почалась у ніч з вівторка на середу. Спочатку, для того, щоб перевірити, як працює вся система порятунку, в спеціально пробурену шахту була спущена порожня кліть.
Після цього вниз до шахтарів на 622-метрову глибину відправилися рятувальник і медик.
О 3:11 за Грінвічем рятувальна капсула "Фенікс" доставила вгору першого гірника, Флоренсіо Авалоса. Услід за Ф.Авалосом один за іншим, відповідно до заздалегідь складеного списку, почали підніматися інші шахтарі.
Рятувальна операція просувалася швидше, ніж передбачали фахівці, і до кінця дня (за чилійським часом) із шахти витягували всіх гірників.
Врятованих гірників особисто вітав президент Чилі Себастьян Піньєра. Підтримати шахтарів і їх рідних приїхав і його болівійський колега Ево Моралес.
Аварія на шахті в пустелі Атакама, де добувається мідь і золото, сталась 5 серпня, коли в тунелі, який веде до забою, стався обвал. Через 17 днів після аварії шахтарі були виявлені живими.
Вони вижили, оскільки під землею залишилися запаси питної води.
Пізніше рятувальникам вдалося пробурити шурф діаметром у 15 сантиметрів, по якому шахтарям передавали їжу, воду та медикаменти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас