Янукович: Укази про кадрові перестановки в Кабміні вже підготовлені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Укази про кадрові перестановки в Кабміні вже підготовлені

Казна та Політика
819
Президент України Віктор Янукович повідомив, що укази про кадрові перестановки в Кабінеті міністрів України вже підготовлені, але не підписані. Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу".
"Ми зобов'язані зробити все відповідно до Конституції, привести у відповідність з Конституцією зараз склад Кабінету міністрів. Безумовно, це буде виконано найближчими днями, я сказав би так. Відверто кажучи, вже укази готові. Я їх не підписую, тому що я ще не зустрівся з цими людьми, яким ми вже погодили запропонувати іншу роботу", - відзначив Президент України.
Раніше сьогодні глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін заявив, що Янукович сьогодні, 13 жовтня, підпише указ про звільнення двох віце-прем'єрів.
"Сьогодні протягом дня Президент України прийме відповідні рішення, і сьогодні увечері їх оприлюднять на сайті Президента України", - сказав Льовочкін, відповідаючи на питання про те, кого з віце-прем'єрів України звільнять з посад. При цьому він не назвав ні прізвищ, ні посад тих, хто підпаде під скорочення.
"Але можу сказати на 100%, що сьогодні Президент прийме рішення, які приведуть кількісний склад Кабінету Міністрів України у відповідність з чинною Конституцією", - сказав голова Адміністрації Президента.
За його словами, тим, чиї повноваження сьогодні будуть припинені, "Президент України планує запропонувати роботу, яка дозволить їм реалізуватися в іншій ланці державної політики".
За інформацією РБК-Україна, від джерел з Кабінету міністрів України, будуть звільнені віце-прем'єр-міністр України з питань АПК Віктор Слаута і віце-прем'єр-міністр України з силових питань Володимир Сивкович.
Як повідомляє "Дзеркало тижня", Сивковичу запропонували місце заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України (ОНБОУ). За інформацією джерел видання, також раніше розглядалася можливість призначення Сивковича на пост керівника Міноборони, а також керівника МНС, але на сьогоднішній зустрічі з Президентом віце-прем'єру була запропонована саме посада в РНБОУ. Всі раніше заплановані на завтра наради під головуванням Сивковича віце-прем'єр скасував.
Нагадаємо, 7 жовтня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що прийнятий Верховною Радою закон "Про Кабінет міністрів України" не передбачає масштабних кадрових змін. Він відзначив, що відбудеться "природне приведення складу Кабміну у відповідність з Конституцією України".
Того ж дня Янукович доручив Азарову презентувати новий склад Кабміну 8 жовтня.
У свою чергу міністр юстиції Олександр Лавринович 4 жовтня ц.р. заявляв, що Янукович днями звільнить двох віце-прем'єрів, щоб склад уряду відповідав нормам Конституції. Він відзначив, що зміни в 32 закони, що передбачають зміну повноважень між Кабміном, ВР і Президентом, - це лише перший крок в реформуванні органів державної влади.
Варто відзначити, що 5 жовтня ц.р. у ВР був зареєстрований і переданий на розгляд Комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування законопроект "Про Кабінет міністрів України" у зв'язку з набранням чинності Конституції України від 1996 р.
Раніше, 1 жовтня ц.р. Конституційний суд України (КСУ) визнав неконституційною політичну реформу 2004 р. Таким чином, саме з тієї дати почала діяти Конституція України формату 1996 р. Згідно з Конституцією 1996 р. до складу Кабміну повинні входити один перший віце-прем'єр і три віце-прем'єри.
В даний час до складу Кабміну входять перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв і п'ять віце-прем'єрів - Борис Колесников (з питань Євро-2012), Сергій Тігіпко (з економічної реформи), Володимир Сивкович (з силових питань), Віктор Слаута (з питань АПК) і Віктор Тихонов (з питань регіональної політики). Раніше був звільнений зі своєї посади віце-прем'єра з гуманітарних питань Володимир Семиноженко.
Крім того, в парламенті на початку липня ц.р. були зареєстровані проекти постанов про звільнення Тігіпка і Сивковича, які, як тоді прогнозувалося, планували розглядати на сесії ВР восени.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас