Бродський вирішив боротися з викрадачами брендів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський вирішив боротися з викрадачами брендів

Казна та Політика
356
Держкомпідприємництва розробило проект закону, який покликаний захистити акціонерні компанії та інших юридичних осіб від "крадіжки" їхніх назв у період перереєстрації. Про це "Главреду" повідомили в прес-службі комітету.
Там відзначили, що згідно з законом "Про акціонерні товариства", всі відкриті й закриті акціонерні товариства до 29 квітня в 2011 р. повинні пройти процедуру перереєстрації, замінивши формулювання в найменуванні на приватні або публічні акціонерні товариства. Але поки відомі компанії проходять процедуру перереєстрації, спритні ділки резервують у реєстратора однойменні назви структур, позбавляючи тим самим відкриті і закриті акціонерні товариства права реєструватися під своєю брендовою назвою. Аби повернути компанії розкручене ім'я, такі "бізнесмени" згодом пропонують викупити довідки про резервування найменування зацікавленим юридичним особам.
Проект розробленого закону Держкомпідприємництва встановлює чіткіші вимоги до проведення процедури резервування найменування юросіб, які встановлені статтею 23 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців". Так, в законопроекті визначено перелік документів, які необхідно подати державному реєстратору, який, у свою чергу, не дозволить стороннім особам зарезервувати назву відомої юридичної особи.
Впровадження норм нового законопроекту сприятиме удосконаленню порядку проведення процедури резервування і не допустить зловживання стосовно використання назв новоутвореної або діючої юридичної особи іншими суб'єктами.
Нагадаємо, раніше глава Держкомпідприємництва пропонував провести інтеграцію систем електронного документообороту, що існують в різних відомствах, а також забезпечити безкоштовність здачі підприємницької звітності в будь-які відомства.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас