Черновецький розкритикував закон про регулювання діяльності банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький розкритикував закон про регулювання діяльності банків

273
Київський міський голова і президент Асоціації "Український Кредитно-банківський Союз" Леонід Черновецький звернувся до голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Олександра Пеклушенка з листом, в якому критикується законопроект "Про внесення змін до деяких законів України (щодо регулювання діяльності банків)".
Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.
"Асоціація "Український Кредитно-банківський Союз", представляючи інтереси близько 100 фінансово-кредитних установ всіх регіонів України, звертає Вашу увагу на те, що даний законопроект знищує засадничі принципи банківської діяльності", - відзначає Черновецький в листі до голови парламентського комітету.
В своєму зверненні він зробив акцент на найбільш спірних пунктах закону:
- надання працівникам НБУ права вилучення з банків документів або їх копій (чим нівелюється комерційна і банківська таємниця);
- надання Національному банку права на встановлення нормативів капіталу (які на сьогодні визначаються законом);
- зобов'язання аудиторів банків повідомляти НБУ про виявлені порушення і надавати робочі документи по питаннях перевірки.
Столичний голова вважає, що в разі прийняття проекту закону в нинішній редакції, він стане каталізатором негативних явищ не лише в банківській сфері, але і в економіці країни в цілому. Даний законопроект поглибить недовіру внутрішніх і зовнішніх інвесторів, адже у них не залишиться жодних гарантій стабільності правил ведення бізнесу в Україні і належного захисту інформації, що має обмежений доступ.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас