Європа виділила 250 млн євро на лікування тварин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа виділила 250 млн євро на лікування тварин

Казна та Політика
77
Європейська комісія вирішила направити на боротьбу з хворобами тварин в 2011 році 250 млн євро. Таку ініціативу Комісії на засіданні Постійного комітету з питань продовольчого ланцюга і охорони здоров'я тварин підтримали країни - члени ЄС, повідомляє УНІАН.
Гроші будуть витрачені на підтримку 138-ми річних і багатолітніх програм з моніторингу і зниження захворювань сільськогосподарських тварин.
При цьому більше половини суми - 135 млн євро - буде витрачено на 60 програм боротьби з вісьмома найбільш небезпечними як для тварин, так і для людини хворобами.
В Єврокомісії, зокрема, відзначає, що після успішної реалізації програм боротьби зі сказом в Західній Європі, які практично повністю усунули це захворювання, в 2011 році зусилля будуть направлені, в першу чергу, на країни - члени ЄС в Східній частині Європи. При цьому частину коштів планується також витратити на програми боротьби зі сказом в сусідній Білорусі й Україні.
Крім того, значні суми планується витратити на боротьбу з бруцельозом і туберкульозом.
23 млн євро, або близько 10% всіх коштів, що виділяються на 2011 рік, планується витратити на подальше зниження захворювань сальмонельозом у свійської птиці.
Крім того, в 2011 році країни - члени ЄС продовжать спостереження за "пташиним грипом", як серед свійських, так і серед диких птиць - на ці цілі передбачено витратити 3,6 млн євро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас