МВФ не може впоратися з валютною війною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ не може впоратися з валютною війною

Казна та Політика
2998
Міжнародний Валютний Фонд не може впоратися з валютною війною. Під час екстреного засідання з цього питання чиновники так і не змогли розробити стратегію врегулювання курсу світових валют. Хоча визнали, що проблема таки існує і наслідки від дисбалансу на світовій валютній арені для глобальної економіки можуть бути руйнівними.
"Валютна війна - це глобальна проблема. І одна міжнародна фінустанова не може її вирішити самостійно. Її треба вирішувати на рівні міністрів фінансів потужних держав. До того ж якнайшвидше. Інакше постраждає глобальне господарство", - говорить Тобі Нандл, аналітик.
Проблему штучного заниження курсу національної валюти вже включили до порядку денного чергового саміту великої двадцятки. Збори відбудуться в Сеулі, 12 листопада. Влада Сполучених Штатів чекає, що після закінчення заходу Китаю заборонять стримувати зростання курсу юаня.
"12 листопада світ замре в очікуванні результатів саміту великої двадцятки. Особливо цієї події чекають в Америці. Керівництво Федрезерву США неодноразово заявляло, що валютна політика Піднебесної шкодить торгівельному балансу і економіці країни. Такої ж думки дотримуються і в уряді Бразилії", - говорить Тобі Нандл, аналітик.
Безрезультативність зборів керівництва МВФ позначилася на настрої інвесторів. Гравці ринку почали масово позбавлятися від американських доларів. І купувати валюту країн, що розвиваються. Незмінною довірою серед вкладників зараз також користується золото.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас