Точка зору: Зростання курсу євро до долара носить тимчасовий характер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Зростання курсу євро до долара носить тимчасовий характер

Валюта
5184
Зростання курсу євро до долара носить тимчасовий характер. Таку думку висловив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Олександр Жолудь.
"Те зростання євро по відношенню до долара, яке спостерігається в останні тижні, все-таки наближається до кінця, і я не чекаю подальшого значного зростання", - відзначив експерт.
За його словами, це пов'язано перш за все з тим, що великим європейським економікам не вигідний високий курс євро, бо це знижує конкурентоспроможність їх експорту. Відповідно, деякі країни намагатимуться утримати курс євро від подальшого зростання.
Що ж до ситуації з курсом в Україні, то, як відзначив О.Жолудь, враховуючи фактичну прив'язку гривні до долара, курс гривні до євро визначатиметься коливаннями пари євро-долар.
"Враховуючи, що у нас залишається фактична прив'язка гривні до долара, хоча вона ніде юридично не закріплена, гривня коливатиметься до євро так само, як коливається долар по відношенню до євро, і це продовжиться до кінця року, та і наступного року", - сказав експерт.
На його думку, до кінця року курс складе 1,35 дол./евро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас