Путін закликав виробників труб із РФ не "задирати ціни" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін закликав виробників труб із РФ не "задирати ціни"

288
Уряд Росії може знизити ввізні мита і збільшити імпортні квоти на трубопрокатну продукцію, якщо вітчизняні виробники труб зловживатимуть домінуючим становищем на ринку. Про це на нараді з питань розвитку газової галузі до 2030 року заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"Розраховуємо, що вітчизняні виробники труб не зловживатимуть своїм домінуючим становищем на ринку і не підвищуватимуть ціни. Інакше ми будемо змушені переглянути наші підходи, включаючи розміри ввізних мит та імпортних квот. Мита знижуватимемо тоді, а ввізні квоти збільшуватимемо", - заявив глава російського уряду.
За словами Путіна, у відповідь на серйозну допомогу держави металургійному комплексу виробники з РФ повинні йти на адекватні кроки. Він зазначив, що в найближчих 20 років попит на труби з боку газової галузі складе 10-12 млн тонн.
В травні між металургами і споживачами їх продукції виникли розбіжності через різке зростання цін. Путін назвав бажання деяких компаній підвищити ціни на продукцію "незрозумілим" і пообіцяв "дуже серйозно" обговорити це питання із представниками бізнесу. Тоді ж глава ФАС РФ Ігор Артемьєв повідомив, що відомство порушило кримінальну справу відносно ТОВ "ЄвразХолдинг" за підозрою у завищенні цін на продукцію. Суперечка була врегульована наприкінці травня.
В липні 2009 року прем'єр порадив російським металургам якнайшвидше модернізувати виробничу базу і якість своєї продукції.
"Сьогодні ви повинні скористатися ситуацією, аби забезпечити модернізацію виробництва (отже, необхідна якість на найближчі роки), створювати нові робочі місця, аби забезпечити необхідний обсяг виробництва, і вчасно платити податки", - зазначив Путін.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас