"Кредит-рейтинг" переглянув рейтинги надійності банківських вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-рейтинг" переглянув рейтинги надійності банківських вкладів

Кредит&Депозит
989
Рейтингове агентство "Кредит-рейтинг" (Київ) переглянуло рейтинги надійності банківських вкладів.
Про це йдеться в повідомленні агентства.
"Агентство "Кредит-рейтинг" оголосило про результати перегляду рейтингів надійності банківських вкладів (депозитів), присвоєних раніше українським банкам", - сказано в повідомленні.
На підставі аналізу поточної інформації про діяльність банків рейтинги надійності банківських депозитів були підтверджені на попередньому рівні.
Впродовж аналізованого періоду був підтверджений раніше припинений рейтинг надійності банківських вкладів (депозитів) одного банку на рівні 4, а також присвоєний рейтинг надійності банківських вкладів (депозитів) одному з банків на рівні 3.
Більшість банків (28) в даний час демонструють середню надійність банківських вкладів з рейтингом 3.
Оцінку 5 (найвища надійність) мають 7 банківських установ, кількість банків з рейтингом 4 (висока надійність) склала 16.
Надійність банківських вкладів 3 банків знаходиться на рівні нижче середнього - 2 (невисока надійність).
Методологія агентства передбачає безперервний моніторинг стану фінансових установ і регулярний перегляд їхніх рейтингів.
На сьогоднішній день інформацію про рівень своїх рейтингів розкрили 18 банківських установ.
Інші рейтинги будуть опубліковані з отриманням від банків дозволу на їх публікацію.
Рейтинги надійності банківських вкладів (депозитів) є динамічними і можуть бути переглянуті в разі настання подій і зміни показників діяльності банку, які можуть робити вплив на здатність банківської установи своєчасно розраховуватися по банківських вкладах.
Подальша зміна рейтингу залежить від здатності банків підтримувати фінансові показники на прийнятному рівні в умовах складної економічної ситуації в країні.
На динаміку даного рейтингу також може істотно впливати зміна зовнішніх умов (операційного середовища), а саме банківського регулювання, готовності і можливості держави або власників здійснювати фінансову підтримку життєдіяльності банківської установи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас